What are the correct answers to the Yerhva in Karl's Bay?

Deathloop guide

The Yerhva machine in Karl's Bay tests your knowledge of Blackreef.

The Yerhva will present 10 questions to you. Each one is multiple choice with 8 answers.

In random order:

Q1 Sink your toes into the dark earth and let the vibrations of her voice course through your bones. From whence did this island derive her name?

Answer: Coastal coral formations.

Q2 Before AEON's arrival, Blackreef slept in frozen utero, awaiting new purpose. Who then made landfall, reawakening her from slumber?

Answer: Colt Vahn and Egor Serling, on a voyage of discovery.

Q3 From what seed did AEON spring?

Answer: The shared ambitions of Harriet Morse, Egor Serling, and Dr. Wenjie Evans.

Q4 Decades ago, warmongers toyed with the temporal tides eddying about Blackreef. Their sigil-marked temples stand still. What named their doomed enterprise?

Answer: Operation Horizon.

Q5 Karl's Bay has worn many faces, most as lost to time as the mysterious Karl himself. What was its most recent incarnation prior to AEON's arrival?

Answer: A military airbase.

Q6 AEON graces this island as kaleidoscopic jewels upon the neck of the world's greatest beauty. What seeks the Program?

Answer: The advancement of human potentiality and enlightenment.

Q7 The wriggling, writhing energies of the Loop have been harnessed to gift us with abilities beyond our biological potential. What birthed our trinkets and slabs?

Answer: Dr Wenjie Evans personally engineered each one.

Q8 Harriet Morse is the gatekeeper, Blackreef the gate. A veil hangs across the threshold. What do we discover when it parts?

Answer: The Great Beyond.

Q9 The Bay, the rock, and labyrinthine Updaam wear AEON colors proudly, but that decor belies their history. From whence came the peculiar names that grace them?

Answer: The date back to a lost fishing colony.

Q10 Blackreef boasts a bountiful feast for the senses. Which transcendent work towers above the island's myriad other artistic pursuits?

Answer: The nose, chin, and eyes of Charlie Montague.

Back to all help
Comments
Loading...

Leave a Comment

Username
Email (Optional, not public - Gravatar)
Comment